«Чорноморська ТРК» оскаржила цифровий конкурс

Перегляди: 3053
Додано: 2011-09-16 19:14:36 (admin)
Оновлено: 2018-12-17 19:42:10 (admin)



14 вересня «Чорноморська телерадіокомпанія» подала до Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим позов з вимогами до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо скасування конкурсу на місця в цифрових мультиплексах. Про це «Телекритику» повідомив генеральний продюсер і в. о. президента «Чорноморки» Олександр Янковський.

 

 

 

За його словами, підстави та вимоги в позові «Чорноморської ТРК» аналогічні позову каналу ТВі: телекомпанія оскаржує саме оголошення конкурсу, а не його результати.

 

 

 

Як і ТВі, у своїй позовній заяві «Чорноморка» посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

 

 

На думку компанії, рішення Нацради про оголошення конкурсу суперечать вимогам статей 21, 22, 24 закону «Про телебачення і радіомовлення», статей 1, 21 закону «Про радіочастотний ресурс України», Плану використання радіочастотного ресурсу та п. 5.1 Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

 

 

 

Компанія просить суд скасувати рішення Нацради № 822 від 15 квітня 2011 року про оголошення конкурсу, а також визнати протиправними всі інші дії Нацради щодо конкурсу.

 

 

 

Про свій намір оскаржити конкурс «Чорноморська ТРК» заявила одразу після визначення переможців конкурсу на місця для регіональних і місцевих компаній у МХ-5 по Автономній Республіці Крим, де «Чорноморка» не отримала жодного місця.

 

 

 

Нагадаємо, що в Криму місця у мультиплексі МХ-5 у містах Алупка, Алушта, Білогірськ, Джанкой, Євпаторія, Керч, Красноперекопськ, Старий Крим, Судак, Феодосія, Ялта, селищах Ганнівці-РРС та Чапаївка, селищах міського типу Кіровськ, Партеніт та Форос отримали: державна телерадіомовна компанія «Крим», «Телерадіокомпанія ІТВ», ТОВ «Лідер ТВ». У Севастополі перемогли ДТРК «Крим», ТОВ «Лідер ТВ», ДО «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія», ТОВ «Медіа ТБ Севастополь». А в Сімферополі - ДТРК «Крим», ТОВ «Лідер ТВ», «Телерадіокомпанія ІТВ», ТОВ «ЄС Продакшен груп» (UBR).

 

 

 

Як писала «Телекритика», 23 серпня цифровий конкурс оскаржив телеканал ТВі. У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

 

 

 

А 15 вересня цифровий конкурс оскаржив канал «Малятко-ТВ». Він вимагає визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з про переможців конкурсу, оскільки вважає, що були порушені конкурсні умови та норми Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, які надавали пріоритет мовникам з дитячими програмами.

 

 

 

«Телекритика»



Наші друзі та партнери:


<<
Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні 2006-2024
>>